Lady Bird

Alla 12a. mittesoovitatav
Komöödia, Draama


Filmi tutvustus

* Film kandideerib 5-le Oscarile: parim film, parim stsenaarium, parim režii, parim naispeaosatäitja, parim naiskõrvalosatäitja.

Humoorikalt terav ja tugevatest tunnetest laetud lugu 17-aastase Sacramento tüdruku, kunstikalduvustega Christine “Lady Bird” McPhersoni viimasest keskkooliaastast täis teismelisele omast kohmetust, unistusi ning jõulisi samme eneseleidmise teel. Loo sündmustik leiab aset 2002. aastal, mis on omamoodi põnev mentaliteetide muutumist peegeldav ajarännak Ameerika ühiskonda. Tüdruku provintsi-kompleks sunnib teda maha salgama sisimas kallist kodukanti - vaikset põllumajanduslinnakest Californias ning ihalema unistusi, kultuuri ning erutavat täiskasvanuelu lubavat New Yorki.

Vaadeldes selle iseteadliku ja tugeva natuuriga noore inimese suhteid tema pereliikmete, sõprade ja esimese armastuse objektide vahel moodustab loo kandvaima liini aga LadyBirdi suhe kogu nende kirjut peret vee peal hoida püüdva medõest emaga. Turbulentne ja sagedastest tülidest laetud läbisaamine Lady Birdiga sama kangekaelse ja sõnaka, kuid armastava empsiga ei lase neiul tunnistada, kui sarnased nad tegelikult on.


Kinos alates: 23.02.2018
Filmi pikkus: 1h 34 min
Levitaja: VaataFilmi
Lavastaja: Greta Gerwig
Osatäitjad: Saoirse Ronan, Laurie Metcalf, Lucas Hedges